Spitalul Colentina a fost redeschis pentru pacienții non-COVID, pentru a doua oară de la debutul epidemiei de coronavirus în România, realtează realitatea.net

 Vă reamintim că spitalul Colentina a devenit primul spital „generalist” din România transformat în spital de boli infecțioase – spital suport COVID – începând cu data de 16 martie, când toți ceilalți pacienți au început să fie externați, iar cei care mai necesitau o perioadă de internare au fost direcționați către alte spitale.

Pe 16 iulie, el a fost redeschis pentru prima dată după patru luni pentru pacienții non-COVID, dar închis din nou la scurt timp, în urma creșterii numărului de cazuri de coronavirus în țara noastră.

În prezent, spitalul Clinic Colentina a amenajat un corp de clădire în care continuă îngrijirea pacienților COVID-19 cu afecțiuni acute medicale și chirurgicale.

Înainte de pandemia de COVID-19, în acest spital, cele peste 800 de cadre medicale tratau, anual, peste 200.000 de pacienţi, nu doar din Bucureşti şi Ilfov, ci din întreaga ţară, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.