Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a fost depistat pozitiv cu CoVid-19 și a fost internat azi-noapte în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița. Starea edilului este bună.

 

 

Din cauză că în ultimele zile s-a simțit obosit, Ovidiu Crețu, primarul municipiului Bistrița, a cerut efectuarea unui test. Rezultatul a fost pozitiv, astfel că a fost internat în Secția de Boli infecțioase. Deocamdată edilul bistrițean se simte bine și nu are simptome.

Informația a fost confirmată atât de managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, cât și de directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu. 

Potrivit directorului DSP, în Primăria Bistrița a fost demarată deja o anchetă epidemiologică, fiind solicitate, în primul rând, lista cu contractele pe care Ovidiu Crețu le-a avut în ultima perioadă. 

„Am demarat deja ancheta epidemiologică în cadrul Primăriei Bistrița. Am solicitat agenda domnului primar ca să vedem care au fost persoanele cu care a intrat în contact în ultima perioadă. Dacă sunt persoane simptomatice, conform metodologiei, acestea vor fi testate, dacă nu, vor fi carantinate, dacă este cazul”, a declarat pentru Realitatea de Bistrița, dr. Anca Andrițoiu, șefa DSP Bistrița-Năsăud.

În ceea ce o privește pe soția primarului bistrițean, Ligia Crețu, aceasta va fi și ea testată, întrucât este medic și a intrat în contract cu pacienții, potrivit șefei DSP. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.