Rup ușa PSD grupuri, grupulețe de tineri. O adevărată invazie de sânge proapăt, ceea ce stârnește o oarecare stupoare, înțeleg, chiar din partea noii echipe de conducere.

Dumneavoastră ce altceva înțelegeți din declarația noului prim-vicepreședinte al partidului, Vasile Dîncu? – “ „În câteva centre mari pe unde am trecut, Iași, Cluj, Suceava, Bistrița, au început să vină tineri să se înscrie pe liste de simpatizanți sau membri PSD, să facă parte din campanie. Cred că acest Congres a dat o nouă speranță și cred că oamenii încep să acorde PSD-ului o nouă șansă”.

Dacă mă întrebați pe mine, declarația asta nu prea sună a strigătul viteaz al învingătorului, ci mai degrabă a romanță tomnatică, presărată cu sunet de vioară și lacrimi în colțul ochiului – “Mai dați-ne o șansă!!! Jurăm pe roșul de partid că merită!”

Altfel, dacă vorbim de noi speranțe după Congres, avem și noi curiozitatea – cine sunt ele? Sau de la cine vin? De la Sorin Grindeanu, premierul ordonanței 13, care a scos România în stradă, demis prin moțiune de cenzură de propriul partid?

De la Gabriela Firea, care încă mai are de rezolvat în 2020 probleme de capitală europeană – lipsa apei calde și a căldurii în calorifere, de la Olguța Vasilescu, descendenta de drept a “cremei” PRM, de la Mihai Tudose, premierul lui Dragnea care și-a plimbat ficusul între partidul lui Ponta și partidul lui Ciolacu, până ce a fost uns șef la partidul celui din urmă?

Sau poate de la baronii roșii care împart și ei podiumul glorios al noii conduceri de partid. E atât sânge proapăt acolo! E o reformă pe undeva pe acolo sau un mare fâs, împachetat în cuvinte frumoase …

Dacă nu ne dezmeticim din meandrele promisiunilor elucubrante, lecțiile de performanță politică vor fi aplicate de acești oameni pe un popor din ce în ce mai sărac, mai dezamăgit, mai subțiat, mai puțin educat!

Jocul lor, în aceste zile, este să descurajeze oamenii să iasă la vot! Cu cât e prezența mai mică, cu atât au mai multe șanse cei care jonglează de atâta timp cu electoratul lor captiv, dependent de pomeni și păstrat cu grijă în această dependență!

Frica lor cea mai mare este judecata votului masiv! Ține de fiecare dintre noi să le oferim, totuși, oportunitatea acestei judecăți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.