Cât de mult a intrat manipularea în viețile noastre? Cât de atenți mai suntem de unde ne luăm informațiile, cât de corecte, de credibile sunt ele? Care e adevărul într-o furtună de fake news în care ne trezim, în fiecare zi? 

Mai e valabil principiul că dacă omul e educat are un bun simț al depistării adevărului? Instrumentul său natural de sesizare a minciunii? 

Această pandemie pare să ne arate contrariul. Trăim o criză sanitară cum generațiile noastre nu au mai văzut. Stăm sub amenințarea unei crize economice pe măsura celei sanitare … Și, totuși, sunt atât de mulți oameni de la care așteptările sunt să înțeleagă realitatea acestor zile, care au optat pentru calea negaționismului. E mai aproape de mintea unora teoria conspirației, bine hrănită de atâtea voci insinuante? E mai ușor de crezut absurdul unei variante cu “virusul nu există” și oamenii răi au îngenunchiat economia mondială ca să se vândă mai bine măștile sanitare și dezinfectantul?

Cât de greu îi este adevărului să mai pătrundă prin pâcla de manipulare? Câți și-au pierdut deja busola și au pornit cu logica pe câmpii? 

Câți înțeleg că regulile din pandemie nu sunt obligații în fața “organelor statului”, sunt pentru noi, pentru cei dragi nouă! Pentru sănătate! Pentru viață! O viață care trebuie să meargă mai departe, dar într-o realitate cu alte reguli! Noua normalitate. Iar cei care nu respectă legile acestei noi normalități nu pot să spună simplu că asta e alegerea lor, pentru că de alegerea lor depinde și sănătatea celor de lângă ei! Sănătatea tuturor, în cele din urmă.

Aroganța unora care nu poată mască, care minimizează și bagatelizează măsurile de siguranță sanitară este uneori dezarmantă. E un atac la libertatea celuilalt de a rămâne sănătos.

Ce vremuri ciudate trăim! Parcă îi descoperim însă mai bine pe oamenii din jurul nostru. Cum sunt ei în miezul lor … să sperăm că buni. Cât mai mulți oameni buni!

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.