Trăim de prea multă vreme într-o societate pe care diverși politruci ajunși la butoane au încercat să o strâmbe din temelii. Să inverseze piramida de valori. Să pună la vârf analfabeți, vulgari, imorali ușor de manevrat și să îi arunce în irelevanță pe oamenii educați și cu prea mult bun simț. 

Ne-am uitat prea mult, pasivi, cum ne conduc toți mafioții și trimișii lor cu frică de școală. Am râs de inadecvarea lor, de greșelile lor, de prostia lor. Dar poate nu am realizat că nu e suficient să râdem și să mergem mai departe! Pentru că pasivitatea noastră a fost un soi de complicitate. Dacă noi îi opream la timp, nu se cocoțau în capul nostru! 

În prim plan nu mai vezi profesorii, premianții, performanții, oamenii care au învățat o viață și au muncit o viață! Ei s-au retras în bula lor, scârbiți, rușinați, dezamăgiți de speclacolul grotesc al prostiei aduse până în cele mai înalte funcții din stat! O rușine națională transformată în normalitate! 

Premieri care nu știau să lege două cuvinte în limba română, dar care se mândreau cu atâta românism, indivizi care au făcut de râs școlile prin care au trecut, puși miniștri interfață pentru șefii lor prea penali să mai ocupe funcții publice, mai nou, lucrătoare sexuale așezate în platouri de televiziune lângă președinți de parlament, să facă analiza politică a zilei – mizerie umană promovată pe post de vrednicie … 

Cum ne vor judeca generațiile viitoare pentru că am permis asta? Pentru că ne-am închis în cochiliile noastre de frică să nu ne atingă și pe noi murdăria? Murdăria a ajuns peste tot tocmai pentru că noi nu am înțeles că puterea este la noi! 

Am stat acasă în zilele votului, scârbiți de toate și de tot, oferind de fapt șansa răului să se propage mai mult și mai mult!

Ce fel de exemple vrem pentru copiii noștri?  

Nicușor Dan a spus aseară – “Avem un uriaş aparat de propagandă care ne spune că Bucureştiul nu a dus-o niciodată mai bine şi niciodată nu a avansat mai mult. De fapt lupta este între nişte oameni care cred în nişte valori şi acest uriaş aparat de propagandă, care acum se bazează pe bani şi înainte se baza pe alte tipuri de forţe. Luptă de valori în care eu vreau ca fetiţei mele să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă, da? Şi, din păcate, suntem cam la egalitate. Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie.”

Citiți din nou și din nou această declarație, care este exact ce gândesc toți oamenii de bun simț și mergeți la vot!

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.