Județului Dolj i-au fost repartizate, de la Ministerul Sănătății, 4,5 milioane de măști de protecție pentru persoanele cu o situație materială precară, unitățile administrativ teritoriale primindu-le după un program stabilit de Direcția de Sănătate Publică Dolj. 

De aceste măști vor beneficia persoanele defavorizate din fiecare localitate din județul Dolj, necesarul fiind stabitilit de către autorități, după ce au făcut o situație în acest sens.

Măștile au ajuns la DSP Dolj, săptămâna trecută.

„Direcţia de Sănătate Publică Dolj comunică faptul ca în cursul zilei de 17 septembrie, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţilor publice locale a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, a primit un număr de 4,5 milioane de măşti de protecţie, care în zilele următoare vor fi distribuite unităţilor administrativ – teritoriale, după un program care le-a fost comunicat”, anunță DSP Dolj într-un comunicat de presă.

Necesarul de măşti de protecţie a fost stabilit de fiecare unitate administrativ-teritorială pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza sa.

În această categorie intră:

persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social, acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat cu modificările şi completările ulterioare;

persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei cu modificările şi completările ulterioare;

pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzute în OUG nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate aprobată prin Legea nr. 196/2009;

persoanele încadrate in grad de handicap care realizează venituri exclusive din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Sursa: Realitatea de Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.