Autorităţile au primit până duminică la prânz 96 de sesizări privind posibile fapte care au legătură cu procesul de votare, dintre care un sfert nu s-au confirmat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Până la acest moment nu au fost înregistrate evenimente deosebite de ordine publică, a precizat Monica Dajbog.

Au fost constatate 16 fapte contravenţionale, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 8.700 de lei şi 4 avertismente scrise.

S-au primit sesizări pentru 9 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 5 persoane.

Cele mai multe sesizări au fost pentru continuarea propagandei electorale, turism electoral, vot multiplu, fotografierea sau filmarea buletinelor de vot în timpul exercitării dreptului la vot, sfătuirea alegătorilor la secţiile de votare.

În sectorul 5 din Bucureşti poliţiştii au fost sesizaţi că într-o secţie se distribuiau mai multe buletine de vot către anumiţi votanţi, dar aspectele nu s-au confirmat.

În Ilfov au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru comercializarea de băuturi alcoolice.

În Dâmboviţa poliţiştii au fost sesizaţi despre existenţa unei camere de supraveghere video într-o secţie de votare şi efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de violare a confidenţialităţii votului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.