România a calificat sâmbătă nouă echipaje în finalele Campionatelor Europene de canotaj pentru juniori de la Belgrad: la patru rame feminin, patru rame masculin, patru vâsle feminin, 8+1 masculin, 8+1 feminin, 4 rame feminin cu cârmaci, simplu masculin, dublu rame feminin şi dublu rame masculin, relatează Agerpres. Anul trecut, țara noastră nu a câștigat nicio medalie la Europenele de juniori, cu patru calificări în finale.

La patru rame feminin, echipajul compus din Ana-Maria Loghin, Larisa-Andreea Bogdan, Iulia-Liliana Bălăucă, Florentina Buburuzan, a ocupat locul secund în seria sa de calificări, iar apoi a câştigat recalificările.

Sebastian Timiş, Toader-Iulian Merilă, Andrei-Petrişor Axintoi şi Marius-Gabriel Lungu s-au calificat direct în finala probei de patru rame masculin, câştigând seria a doua.

În proba feminină de vâsle feminin, Patricia Cireş, Andrada-Maria Moroşanu, Emanuela-Ioana Ciotău, Adelina Vezeteu au intrat direct în finală după ce au câştigat seria a doua a calificărilor.

La 8+1 masculin, România (Andrei-Valentin Maliş, Iliuţă-Leontin Nuţescu, Ciprian-Simeon Hison, Gabriel Ceistof-Ancuţa, Georgel-Viorel Iacob, Cornel-Traian Ieremciuc, Costi-Daniel Neagoe, Radu Barabas, Petre Enăşescu) s-a clasat pe locul al treilea în seria de calificare, iar apoi a câştigat recalificările.

În proba similară feminină, România (Diana-Ionela Petian, Florentina Georgiana Neculăeasa, Cornelia-Dumitriţa Tincu, Ancuţa-Adelina Ungurean, Mihaela-Cosmina Dram, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă, Manuela-Gabriela Lungu, Mariana-Laura Dumitru, Victoria-Ştefania Petreanu) a câştigat cursa demonstrativă, având deja asigurată prezenţa în finală.

O cursă demonstrativă a avut şi echipajul feminin de patru rame cu cârmaci (Petruţa-Ionela Popa, Elena-Andreea Cerbu, Alexandra-Cornelia Ionel, Georgelia Stoica, Victoria-Ştefania Petreanu), care s-a clasat pe locul al treilea din tot atâtea ambarcaţiuni.

Cristian-Vasile Nicoară a ocupat locul al doilea la simplu masculin în seria a doua, dar a prins finala din postura de câştigător al seriei a doua de recalificări.

La dublu rame feminin, România (Estera Costina-Beatrice Vîlceanu, Elena-Diana Şuta) a câştigat seria a doua şi a reuşit să acceadă direct în finală, la fel cum s-a întâmplat şi la masculin, cu Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu.

Alte două echipaje au şansa de a prinde finalele. La dublu vâsle feminin, Maria Guzran şi Elena-Maria Robitu au ocupat locul al doilea în seria a doua de calificare şi va evolua în semifinale. La simplu feminin, Ana-Maria Mătran va evolua în semifinale, după ce a fost a doua în seria a treia a calificărilor.

Ionel Florea şi Lucian-Andrei Florea au fost pe şase la dublu vâsle masculin în serii şi tot pe şase în recalificări.

La patru vâsle masculin, Mădălin-Vasile Năstasă, Andrei-Rareş Sara, Eduard-Dragoş Culidiuc, Ionuţ Pavel au fost şi el ultimii (pe cinci) în serie şi recalificări.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.