Situație alarmantă la Ploiești. Deși apar tot mai multe cazuri de infectări, unitatea mobilă de terapie intensivă adusă în luna iunie la Spitalul Judeţean nu poate primi bolnavii pentru că nu sunt medici. Este motivul pentru care TIR-ul va fi transferat, cel mai probabil, într-un centru universitar din ţară, unde se poate asigura o linie de gardă suplimentară, relatează Realitatea PLUS.

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă poate oferi asistență medicală pentru 12 pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceasta este în Ploiești încă de la finalul lunii iunie, însă a fost dată în folosință abia în luna iulie, iar de mai bine de două săptămâni este nefolosită, asta în contextul în care numărul de pacienți infectați cu virusul SARS-coV-2 este în creștere de la o zi la alta. 

Cadrele medicale au făcut toate eforturile, însă nu s-a putut asigura o linie de gardă continuă, care să asigure permanență în unitatea medicală din incinta spitalului, așa că reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Ploiești spun că cel mai probabil unitatea mobilă va fi transportată către Iași sau București, acolo unde există o echipă mai mare de medici și rezidenți. 

Sursa: Realitatea de Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.