Valer Novac (63 de ani), considerat unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de elicopter din România, a murit sâmbătă dimineaţa într-un accident petrecut în Prahova, pe raza oraşului Mizil.

Maşina condusă de Valer Novac a fost găsită pe câmp, la o sută de metri distanţă faţă de drum, şi după mai bine de o oră de la producerea accidentului.

Poliţiştii din Prahova au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă dimineaţă, la ora 6.30, la ieşire din oraşul Mizil spre Buzău acolo unde mai mulţi cetăţeni au observat o maşină avariată, oprită în mijlocul câmpului.

Autoturismul, o Skoda, era puternic lovit în partea din faţă şi avea avariile pornite. Oamenii care au sunat la 112 nu au putut spune dacă în maşină se află şi o victimă. ”În această dimineaţă, în jurul orei 06:30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 1B – Mizil un autoturism se află în afara părţii carosabile şi prezintă avarii. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că cele sesizate se confirmă.

Din primele cercetări a reieşit faptul că un bărbat de 63 de ani care se deplasa la volanul unui autoturism pe DN 1B din direcţia Mizil către Buzău nu ar mai fi putut evita impactul cu o cabalină, posibil lăsată nesupravegheată, care a pătruns pe sensul său de mers, intrând în coliziune frontală.

Ulterior autoturismul a părăsit partea carosabilă oprindu-se pe un teren agricol.

În urma accidentului rutier, a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 63 de ani, care se afla la volanul autoturismului”, se arată în comunicatul Biroului de Presă al Poliţiei Prahova.

Potrivit unor surse, accidentul în care a murit pilotul Valer Novac s-a petrecut sâmbătă dimineaţa, în jurul orelor 5.00, dar poliţiştii au fost sesizaţi de către trecători o oră şi jumătate mai târziu.

Impactul autoturismului cu calul lăsat liber este confirmat de cercetările de la faţa locului. Faptul că animalul a fost găsit mort pe stradă, dar şi alte urme descoperite de poliţişti dovedesc că izbitura s-a petrecut pe drum şi nu pe câmp, aşa cum se vehicula iniţial. Este important acest aspect pentru că astfel va putea fi incriminat proprietarul calului.

Proprietarul calului ar putea fi acuzat de omor din culpă Anchetatorii merg şi pe varianta ca Valer Novac să fi adormit la volan sau să i se fi făcut rău, motiv pentru care a pierdut controlul volanului şi nu a mai reuşit să evite impcatul cu calul. Aceasta ar fi una dintre explicaţiile pentru care maşina pilotului de elicopter să fi ajuns atât de departe pe câmp, la mai bine de o sută de metri distanţă faţă de drum.

Nu se ştie deocamdată dacă Valer Novac a murit pe loc sau a agonizat timp de mai bine de o oră până ce oamenii i-au văzut maşina lovită pe câmp. Medicii legişti din cadrul Serviciului de Medicină Legală Prahova, acolo unde a fost transportat cadavrul lui Valer Novac, sunt cei care vor stabili dacă şoferul a suferit un infarct sau dacă decesul a survenit în urma izbiturii puternice dintre maşină şi animal. Proprietarul calului a fost identificat de către poliţişti. Este un cetăţean din Mizil.

Bărbatul ar putea fi acuzat de omor din culpă. Vestea că Valer Novac a murit într-un accident de maşină i-a şocat pe apropiaţii pilotului. Sute de mesaje de condoleanţe au fost postate pe pagina sa de Faebook.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.