Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a declarat, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că dacă ritmul de infectare a populației se menține același, într-o lună, România nu va mai avea locuri în secțiile de Terapie Intensivă.

“Ne aflăm într-un moment de cumpănă pentru că, iată, la Iași, am avut săptămâna trecută câteva clipe în care nu am avut niciun pat în zona de confirmați, niciun pat în zona de Terapie Intensivă, ne-am resetat, ne-am organizat și am găsit o soluție care, sper, să ne servească pentru o perioadă de timp, este vorba de 65 de paturi la Spitalul Sfântul Spiridon și în pregătire acum, 6 paturi de Terapie Intensivă la Spitalul CFR. Ce înseamnă aceste 6 paturi dacă ne gândim că 5% din fiecare noi infectați pe zi vor fi forme grave?”, a declarat Carmen Dorobăț, la Realitatea Plus.

Medicul a avertizat că situația este acum mult mai dificilă decât acum câteva luni.

“În urmă cu ceva timp, eram așa, puțin așa, luați de valul surprizei acestei patologii, eram efervescenți cu ceea ce înseamnă partea de medicină. Acum călcăm pe un teren relativ sigur în ceea ce privește îngrijirea pacienților, dar partea organizatorică, partea administrativă, presiunea sub care se lucrează în gărzi pentru că nu vom ști când vom rămâne fără locuri este fantastică”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Întrebată cât de repede ne apropiem de punctul în care, la nivel național, vom rămâne fără locuri la Terapie Intensivă, Carmen Dorobăț a precizat: “Dacă rămâne același număr de locuri, deci mai avem cam 400 de locuri libere în Terapie Intensivă, în fiecare zi sunt peste 2.000 de noi infectări , 5% din aceștia vor fi pacienți gravi, asta înseamnă că într-o lună de zile , dacă mergem în ritmul acesta , vom avea probleme”.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.