Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni azi, la ora 11:00, pentru a decide ce restricții vor fi impuse în Capitală, în contextul creșterii cazurilor de COVID-19.

Potrivit unui draft apărut luni după-amiază în presă, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a propus închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private în restaurante şi cafenele, cu peste 50 de persoane, purtarea măştii în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri, precum și interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise.
 
De asemenea, se ia în calcul interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Autoritățile propun și intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.

Luni, Bucureștiul a consemnat un nou record al cazurilor de coronavirus raportate în 24 de ore- 562. Județul Iași  a fost pe al doilea loc, cu 116 de noi îmbolnăviri. Alte 1.591 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore la nivelul întregii țări, în condițiile în care s-au făcut doar 6.537. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.