Mitropolitul Amfilohije Radovic al Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC) din Muntenegru, care evită să poarte mască şi a numit un pelerinaj „vaccinul lui Dumnezeu”, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a declarat miercuri biroul său, relatează Agerpres.

Amfilohije Radovic, în vârstă de 82 de ani, care exercită o influenţă politică importantă şi conduce cea mai mare confesiune creştină, a fost diagnosticat marţi cu COVID-19, însă se simte bine după o noapte petrecută în spital în capitala Podgorica.

„Se află sub îngrijirea permanentă a medicilor”, se arată în comunicatul biroului său.

Din decembrie până în august anul acesta, Amfilohije a jucat un rol esenţial în protestele împotriva unei legi religioase contestate în mica ţară balcanică cu 620.000 de locuitori, membră a NATO şi membru aspirant la Uniunea Europeană.

Disputa privind legea, care a permis statului să confişte unele proprietăţi religioase, a ajutat opoziţia să câştige alegerile parlamentare din 30 august şi să înlăture de la putere Partidul Democrat al Socialiştilor (PDS) al preşedintelui Milo Djukanovic.

După izbucnirea pandemiei de COVID-19, Amfilohije a apărut cu regularitate în public fără mască.

În timpul ceremoniilor din mai în onoarea unui episcop din secolul al XVII-lea, Sf. Vasile de la Ostrog Făcătorul de minuni, el a numit pelerinajul şi pe veneratul cleric „vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine dacă oamenii de ştiinţă contemporani inventează vaccinul…dar înainte să fie găsit…există un vaccin aici care a acţionat de-a lungul secolelor”, a spus el atunci la Mănăstirea Ostrog pe o stâncă lângă Podgorica.

Muntenegru a raportat până în prezent 188 de decese şi 12.584 de cazuri de coronavirus.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.