Ședință de urgență a Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU). 17 unități de învățământ din Capitală au trecut în scenariul roşu. În total, sunt 38 de școli și licee în care copiii învață exclusiv online, relatează Realitatea PLUS.

Ședința susținută la sediul Prefecturii Capitalei a durat doar o jumătate de oră, principalul subiect pe ordinea de zi vizând situația școlilor din București, situație luată în discuție o dată la câteva zile ca urmare a creșterii îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus de la o zi la alta, în Capitală.

„În funcție de evoluția epidemiologică și de ce stabilește CMBSU (se iau deciziile – n.r.). Vă pot spune că este vorba de 17 școli care au trecut din scenariul galben în scenariul roșu pentru 14 zile, iar altele 12 din scenariul roșu în scenariul galben”, a afirmat Roxana Cercel, purtător de cuvânt al ISMB.  

Potrivit acesteia, școlile care au trecut în scenariul roșu au însumat cel puțin trei cazuri la nivel de unitate de îmbolnăviri. 

Roxana Cercel susține că situația unităților de învățământ din Capitală este evaluată în rândul elevilor și asta pentru că „se presupune că adulții respectă regulile, poartă mască de protecție, pastrează distanța socială, se dezinfectează, ceea ce înseamnă că ei nu sunt un pericol pentru copii”. 

Lista școlilor din București aflate în scenariul roșu pe 10 octombrie 2020

 1. Colegiul Național de informatică Tudor Vianu
 2. Liceul teoretic bilingv Miguel de Cervantes
 3. Colegiul Național Spiru Haret
 4. Colegiul Național Emil Racoviță
 5. Colegiul Național Mihai Viteazul
 6. Școala gimnazială Cezar Bolliac
 7. Liceul teoretic Dante Alighieri
 8. Școala Gimnazială Nr. 195
 9. Colegiul Național Gheorghe Șincai
 10. Școala Gimnazială nr. 79
 11. Școala Gimnazială nr. 97
 12. Școala Gimnazială nr. 194
 13. Școala Gimnazială “International Premium School of Bucharest”
 14. Școala Gimnazială Principesa Margareta
 15. Școala Gimnazială nr. 150
 16. Școala Gimnazială Regina Maria
 17. Școala Gimnazială nr. 117

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.