Au fost făcute publice înregistrări ce ar fi avut loc în camera cu sacii de voturi din Sectorul 1. Cei care discută aprins despre procesul electoral sunt judecătoarea Olimpia Crețeanu și procurorul Nicolae Sprîncu. La un moment dat, femeia, extrem de iritată, spune că a găsit sacii rupți și buletine aruncate. În timp ce procurorul, în calitate de președinte al Biroului Electoral de Circumscripție, a cerut o reverificare la sacii de la 8 secții de votare. 

Judecător Olimpia Crețeanu: Nu găsesc listele permanente și listele suplimentare. Da. Cum ați făcut dumneavoastră aici? Ceilalți zic că a zis să pună ștampilele, să pună toate materialele, adică listele suplimentare, listele permanente, să le pună în saci și decât ia-le de la mine. De ce?

Procuror Bogdan Nicolae Sprîncu: Situația e clară. Așa e procedura. E o hotărâre a BEC.

Judecător Olimpia Crețeanu: Unde sunt sacii, atunci?

Procuror Bogdan Nicolae Sprîncu: Haideți să vedem! A zis să sunăm președinții, să vedem unde i-au lăsat. Unii dintre ei n-au…

Judecător Olimpia Crețeanu: Cum a zis? Păi și cum verifici dumneata dacă ăla mi-a trimis mie acolo… Are sigiliul pus?

Procuror Bogdan Nicolae Sprîncu: Are sigiliul pus.

Păi, unde dracu’ sunt, mă, pe sacii ăia cu rechizite? Că n-am văzut niciun sigiliu. De unde știu eu că ăla mi-a pus mie listele permanente sau în coșurile de gunoi de pe stradă? Eu întreb acum unde este sigiliul pe sacii cu rechizite, unde au fost și ștampilele. Am găsit ștampile în saci, acum. În aia cu voturi am găsit!

Procuror Bogdan Nicolae Sprîncu: Ei trebuiau să le aibă pe toate sigilate. Atât scrie.

Judecător Olimpia Crețeanu: Și cine face primirea?

Procuror Bogdan Nicolae Sprîncu: Biroul Electoral de Sector. Dar face primirea doar la saci.

Judecător Olimpia Crețeanu: Și erau sigilați sacii? Unde sunt listele electorale, listele permanente și listele suplimentare? Că oamenii ăștia au înnebunit aici!

Procuror Bogdan Nicolae Sprîncu: Să sunăm președintele.

Judecător Olimpia Crețeanu: Am ajuns să-i sunăm pe aia. Dacă vor ni le dă, dacă nu du-te dracu’, te-am întrebat. Ce organizare? Cine a fost aici să vadă când a primit sigiliul. Unde sunt? Dă-le dracu’ de aici că am căutat. De trei ori au dat oamenii ăștia, nu mai știm ce dracu’ saci sunt aici.

Judecător Olimpia Crețeanu: Am găsit sacii rupți, am găsit buletinele aruncate prin alea. Nu mai știm de unde. Fir-ar a dracu’ de țară.

Procuror Bogdan Sprîncu: Poate mâine, la secțiile astea, când o sa încărcăm, ne mai uităm încă o dată, atent, la saci.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.