Capitala a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a ajuns, în Bucureşti, la 3,11 la mia de locuitori.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, citat de mediafax,  în săptămâna 5 – 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Timiş şi Cluj. 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Alba, Arad si Olt.

În 31 de judeţe şi municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenta cumulată peste 100/100.000 locuitori. 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. De asemenea, 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbaţi. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. 

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat săptămâna trecută că este posibilă carantinarea unor sectoare ale Bucureştiului şi a unor cartiere, în cazul în care va creşte numărul cazurilor de COVID-19. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 514 cazuri noi de COVID-19 şi anumite activităţi au fost restrânse.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.