Judecătorii de la Tribunalul București decid, astăzi, dacă se redeschide sau nu dosarul violențelor din 10 august. Dacă instanța va aproba cererea DIICOT, se va redeschide urmărirea penală faţă de colonelul Sebastian Cucoş, fost adjunct al Jandarmeriei Române, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, dar și față de Mihai Dan Chirică și Laurețiu Cazan, potrivit realitatea.net

Magistraţii bucureşteni vor stabili, în camera de consiliu, fără accesul presei, dacă vor redeschide sau nu dosarul 10 august în care ar figura ca inculpaţi, la solicitarea DIICOT, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române şi comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul de Interne. Dacă se va aproba cererea de deschidere propusă de DIICOT,  șefii din Jandarmerie vor fi puși sub urmărire.

Aceștia ar urma să fie cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. De asemenea, dosarul se va redeschide şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals, iar cercetările vor fi coordonate de Parchetul Militar.

Dosarul a fost clasat parțial pe 15 iulie: procurorii au stabilit că nu a fost tentativă de lovitură de stat, iar foștii șefi ai Jandameriei scoși de sub urmărire penală. Decizia de clasare a atras proteste puternice din partea societății civile.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.