Premeierul Ludovic Orban a afirmat că nici creșele, nici after school-urile nu sunt vizate de resticțiile prevăzute pentru sistemul școlar în cazul depășirii pragului de infectare de 3/mie și trecerea în scenariul roșu. 

„Nu fac parte din activitățile care intra în restrictrictii cele din creșe și afterschool-uri. Nu fac obiectul reglementării. Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcționeze pentru că, dacă elevii dacă nu se duc la școală și participă online la procesul educațional, și afterschool-ul nu va mai putea funcționa. Dar aftershool-ul și creșele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcționeze pot funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricție atunci când este depășit indicele de 3 la mie”, a afirmat, luni, premierul Lodovic Orban.

În această după-amiază, Comitetul municipal pentru situații de urgență va avea o ședință în urma căreia va stabili dacă unitățile de învățământ din București intră în scenariul roșu, după ce, duminică, s-a anunțat depășirea pragului de 3 cazuri COVID-19/mia de locuitori.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.