Prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale efectuează pe 20 octombrie,  6 percheziţii domiciliare, patru în Bucureşti şi două în Constanţa şi pun în aplicare 5  mandate de aducere.

 Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de peste 2.500.000 de lei, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potribit IGPR din materialul probator administrat până în prezent au rezultat indicii că persoanele cercetate ar fi constituit un circuit format din mai multe societăţi comerciale, o parte dintre acestea de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata T.V.A şi a impozitului pe profit.

Sumele de bani ar fi provenit din activităţi economice concentrate în jurul unor licitaţii privind lucrări de reabilitare, modernizare şi amenajare a unor obiective deţinute de o instituţie.

Persoanele cercetate vor fi duse la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru desfăşurarea activităţilor specifice de urmărire penală.

Sursa: Realitatea de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.