Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, din nou, miercuri seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, un sabotaj politic pe tema apei calde din București, astfel încât să piardă alegerile locale.

“Conductele de termoficare au 50-60 de ani în Capitală. Din păcate spun și nu vreau să arăt cu degetul spre nimeni, pentru mulți primari generali,  acestea nu au reprezentat o prioritate, iar banii, cât au fost, s-au îndreptat către alte proiecte. Se considera că banii pentru rețeaua de termoficare sunt bani aruncați, sunt bani îngropați, și fizic te gândești că faci ceva dedesubt și oamenii nu simt. A fost o mare greșeală, poate cea mai mare greșeală pe care au făcut-o fostele conduceri ale Primăriei Capitalei pentru că nu au realizat cât de mult se degradează rețeaua”, a declarat Gabriela Firea, la Realitatea Plus.

Fostul primar general al Capitalei acuză că a fost sabotat politic pentru a pierde alegerile.

“Ce nu s-a accentuat suficient, poate și din vina mea, ppoate și a colegilor mei, abia mai târziu, când într-o Capitală europeană și în plină pandemie, tema campaniei a fost lipsa apei calde sau că e prea clocotită în anumite zone și am văzut diferite declarații ale unor politicieni. Am văzut unele declarații, că unii au intrat în politică ca să aibă apă caldă.

Producerea agentului termic nu ține de Primăria Capitalei, nu a ținut de Gabriela Firea și nu va ține de Nicușor Dan, ci de către Guvern, și anume Ministerul Energiei. Toate CET-urile țin de ELCEN, care este o entitate în subordinea Ministerului Energiei, practic producția a ceea ce se transportă și distribuie ține exclusiv de Guvern.

Eu am primit mesaje și amenințări, și voalate și explicite, în care mi se spunea ca “lasă că o să vezi ce o să pățești în campanie” pentru că printr–un simplu buton, tot ceea ce se transmite de la CET către fostul RADET, Termoenergetica, poate fi cu o presiune mai mică, cu o cantitate mai mică sau mai mare. Ăsta este sabotajul care a fost făcut pe față, cu scop politic, astfel încât bucureștenii să fie supărați pe mine și cumva să întrețină campania care exista în online, aceea că ieșiți la vot pentru că nu aveți apă caldă”, a mai spus fostul edil, la Realitatea Plus.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.