În jur de 300 de persoane protestează în Piața Victoriei duminică seara,  la un protest care a fost anunțat pe rețelele de socializare. Jandarmeria i-a sancționat pe cei care nu au respectat măsurile în vigoare.

Oamenii spun că sunt nemulțumiți de noile restricții. Mulți dintre ei nu poartă mască sau o țin pe față în mod necorespunzător și nu păstrează distanța fizică. Jandarmii au aplicat sancțiuni.

”În legătură cu manifestația publică din Piața Victoriei, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: 

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt permise, cu participarea a maximum 100 de persoane. 

Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu organizatorii și cu persoanele prezente, pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi.

De asemenea, atragem atenția asupra folosirii aparatelor de zbor fără pilot, denumite generic „drone”, deasupra spațiilor publice. O persoană a fost surprinsă folosind un astfel de aparat în Piața Victoriei, fiind sancționată contravențional pentru această faptă. 

Până în prezent, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 și 29 de persoane au fost avertizate. 

În continuare, sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care au încălcat prevederile legii.

Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci acela de a limita răspândirea virusului.

Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să respectați măsurile de protecție sanitară. 

Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră!”, a transmis Jandarmeria.

PROTEST în Piața Victoriei față de noile RESTRICȚII: Peste 300 de oameni se arată nemulțumiți de măsurile anticoronavirus

De luni, 9 noiembrie, intră în vigoare noile restricții. Toate școlile din România vor trece în online, circulația va fi restricționată pe timpul nopții, iar magazinele se vor închide la ora 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.