Premierul Ludovic Orban a explicat, sambata noapte, dupa sedinta celului de criza, in ce conditii a fost transferat medicul Catalin Denciu la spitalul din Belgia.

„Nu este vorba de o plimbare. In conditii de noapte, neexistand un heliport, deplasarea cu elicopterul nu era posibila, s-a ales solutia de a fi deplasat in conditii cat se poate de sigure cu personal medic urgentarea si cu asistent medical pana la aeroportul din Iasi, de acolo a fost deplasat pana in Bucuresti cu avionul militar, insotit de o echipa SMURD care ii evalueaza si monitorizeaza starea de sanatate, la spitalul Floreasca este o echipa pregatita, personal am vorbit cu managerul spitalului, este o echipa pregatita sa ii faca evaluarea, pregatirea.

Internarea la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia nu se poate face peste noapte cum vrem noi. Internarea se face pe baza solicitarii formulate de o echipa dupa un anumit interval de timp pentru ca trebuie pregatit locul unde va fi internat, ori lucrurile astea nu se fac… Am vazut ca multi exprima puncte de vedere. In primul rand, trebuie sa stiti ca nu a fost deloc usor sa obtinem acordul pentru a putea interna pacientul la spitalul militar din Belgia. Si, de asemenea, trebuie sa stiti ca mobilizarea a fost imediata din partea Ministerului Apararii”, a declarat Orban la sediul MAI.

Nelu Tataru a mentionat ca s-a facut o exceptie pentru Romania pentru ca in aceasta perioada nu se accepta transferuri din strainatate.

„Se face o exceptie pentru noi, pentru ca in perioada asta nu se accepta sosiri din afara. In noaptea asta, medicul va ajunge la Bucuresti, la Floreasca, apoi maine dimineata va pleca cu un avion militar la Centrul de arsi de la Spitalul Militar din Bruxelles”, a spus ministrul Sanatatii.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.