„Nu sunt un fugar și nu am fost, pentru că în momentul în care sentința abuzivă de condamnare a avut loc, eu personal eram în Italia, acasă, eu fiind rezident legal, nu formal. Eu sunt om de afaceri de peste 25 de ani în Italia, am câteva proprietăți, am companii, am familia aici. În momentul deciziei de condamnare, eram în Italia acasă. E de notorietate că sunt plecat din România de vreo 7 ani fiind între Los Angeles și sudul Italiei”, a declarat Dragoș Săvulescu, într-o intervenție în emisiunea „Legile Puterii”.

„Unii m-au acuzat de furt. E calomie, mă voi ocupa legal. Nu există niciun prejudiciu, Decizia de condamnare s-a pronunțat de Înalta Curte, toate titlurile de proprietate au fost anulate. În consecință, proprietățile s-au întors în patrimoniul statului, cu excepția a 2-3%. Statul și-a recuperat și prejudiciul. Instanța nu m-a pus să plătesc niciun cent. S-a aplicat legislația statului italian, am beneficiat de un decret de grațiere, în consecință nu trebuie să mai execut vreo pedeapsă”, a mai spus Săvulescu.

Pe de altă parte, invitată la „Legile Puterii”, Ana Birchall, fost ministrul al Justiției, a afirmat că aceasta poate să fie o practică pentru fugari să ceară rezidență în alte state.

„Săvulescu și-a luat rezidență strategic. Nu i-a anulat nimeni condamnarea”, a spus Ana Birchall, menționând că trebuie văzut dacă Alina Bica sau Daniel Dragomir vor folosi aceeași rețetă. 

Dragoș Săvulescu a fost condamnat în 2019 la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța pentru pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. În 9 februarie 2019, omul de afaceri, fost acționar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internațională

Recent, Curtea de Apel Napoli, acolo unde s-a și predat Săvulescu, a dispus executarea pedepsei în Italia și imediat suspendarea executării pedepsei. Drept urmare, afaceristul român a scăpat de închisoare.

În același dosar, fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare cu executare, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar fostul acționar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat și el la cinci ani de închisoare.

În total, peste 30 de persoane au fost condamnate în  dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA fiind de 114 milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.