Noi dezvăluiri la „Culisele statului paralel” despre implicarea fostului premier Victor Ponta în pierderea licenței de Realitatea TV! Narcisa Iorga, fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a explicat cum a modificat Victor Ponta Legea Audiovizualului.

Narcisa Iorga, fost membru al CNA, a lansat o serie de acuzații la adresa lui Victor Ponta. Ea a dezvăluit că Realitatea TV și-a pierdut licența pe baza unui articol declarat neconstituțional, într-o ordonanță de urgență adoptată cu dedicație de fostul premier. Aceasta a explicat cum în noiembrie 2012, Victor Ponta a emis o ordonanță de urgență prin care a modificat Legea audiovizualului, lege organică.

„Pentru orice modificare adusă acestei legi, CNA trebuie consultat. Așa spune Constituția. Pentru Ponta, legea era facultativă atunci când voia să-și atingă scopul. Bine, nu doar pentru el… Împreună cu alți patru colegi din CNA, am reacționat imediat, catalogând un abuz demersul lui Ponta. Văzând amploarea aberației pe care singur o comisese, Ponta a dat înapoi, declarând că OUG n-a fost publicată în Monitorul oficial, că mai trebuie să fie avizată de Ministerul Justiției și alte instituții. Totuși, anunțul fusese făcut în conferință de presă, de către purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu, de la pupitrul Guvernului. Evident, era o o minciună marca Ponta. Ordonanța fusese adoptată, dar a renunțat s-o mai publice”, a susținut fostul membru CNA.

Victor Ponta a revenit însă, în 2013, cu o altă ordonanță.

,,A introdus articolul referitor la retragerea licenței audiovizuale pentru posturile de televiziune aflate în insolvență, pe lângă articolele care vizau scoaterea firmelor de publicitate ca intermediari în audiovizual. Scandal mare, din nou. Ordonanța intră însă în vigoare. Totuși, CNA nu avea niciun fel de atribuții în privința insolvenței. Pe 2 octombrie 2013, Ponta mai dă o ordonanță de urgență privind procedurile de prevenire a insolvenței, care prevedea suspendarea licențelor audiovizuale în cazul societăților comerciale care intră în procedură de insolvență”, a mai scris Narcisa Iorga.

Ordonanța a fost, însă, contestată la Curtea Constituțională și după numai o săptămână, a fost declarată neconstituțională.

,,Ponta nu se lasă. În iunie 2014, trece prin Parlament, cu largul concurs al USL, legea insolvenței, dar și a audiovizualului, în care este inclusă condiția ca posturile de televiziune aflate în insolvență să-și piardă licența audiovizuală. (..) Ponta a modificat legea audiovizualului special pentru a închide Realitatea TV”, a încheiat Narcisa Iorga, fost membru al CNA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.