„Cel mai important lucru este că am reușit printr-o acțiune de cooperare a Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Public, SRI, DIICOT să catalizăm un efort de creare a unei strategii de combatere a traficului de persoane și a crimei organizate. E într-o formă finalizată, un efort colectiv, toate instituțiile prin specialiști, va fi lansată în perioada următoare”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la „Legile Puterii”.

România este una dintre principalele surse de oameni traficați pentru sex sau muncă în Europa, arată un raport al Departamentului de Stat al SUA.

Pentru al doilea an la rând, România rămâne un punct nevralgic al Europei – principală sursă de export de persoane traficate, arată raportul privind traficul de persoane în 2020.

La capitolul realizări, Cătălin Predoiu a punctat și pachetul de legi care modifică derapajele făcute de guvernele PSD.

„Elaborarea pachetului de legi în Justiție. A fost un efort complicat după daunele făcute de PSD. Am fos membru în Comisia Iordache și am trecut prin momente dificile și tensionate. Acest efort de reparare a fost cel mai important. Sun proiecte tehnice la care au lucrat zeci de specialiști. Unii au stat zi și noapte, luni de zile, pentru acest proiect, e un efort generos. Pe ce am lucrat noi, se va interveni la anul în Parlament”, a mai spus Predoiu.

Pe de altă parte, Predoiu spune că mandatul său a avut un punct slab la comunicare.

„Avem problemă de comunicare mai bună în legătură cu SIIJ. Cum poți să adopți o lege fără majoritate? Au încercat colegii din USR de două ori, am spus că va fi respins proiectul. La fel ar fi avut soarta orice ordonanță. Ne trebuie majoritate. Poate trebuia să repet de două ori mai mult”, a afirmat ministrul Justiției, la „Legile Puterii”.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.