Poliţia orașului Vişeu de Sus a fost sesizată telefonic de către personalul din cadrul Grupei operative de la nivelul I.P.J. Maramureş, cu privire la faptul că la Secţia de votare nr.212, Vişeu de Sus, numitul Grad Vasile a fost semnalat în sistemul informatic de verificare a prezenţei la vot (SIMPV).

Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că la ora 08.35, acesta s-a prezentat la secția de votare, a prezentat actul de identitate valabil şi deoarece nu figura pe listele permanente, a fost trecut pe listele suplimentare şi a votat, la ora 8,48 fiind validat.

Susnumitul locuieşte efectiv în Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, unde deţine locuinţă, fiind cunoscut de către membrii comisei, dar , în urma verificărilor în bazele de date MAI, rezultă că şi-a pierdut cetăţenia română la data de 01.01.1995.

În cauză s-a constituit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Vişeu de Sus alocând număr unic, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „fraudă la vot”, faptă prev.de art. 387 alin. (1) lit. a Cod Penal, urmând a se propune soluţie legală.

Sursa: Realitatea de Maramures

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.