Scânteia Revoluției din 1989 de la Timișoara a fost protestul organizat în 16 Decembrie, pe strada Timotei Cipariu, față de decizia de mutare a pastorului reformat Laszlo Tokes din oraș. Timișorenii adunați în fața casei lui Tokes au simțit că e momentul lor. Timișorenii doreau răsturnarea regimului comunist și câștigarea libertății.

La Timișoara începe astăzi seria de evemente dedicate eroilor Revoluției din decembrie 1989. Anul acesta, manifestările vor fi de dimensiuni mai reduse pentru a putea fi respectate regulile sanitare de combatere a pandemiei de coronavirus.

Astăzi este programată o ședință festivă de Consiliu Local Timișoara și va fi vernisată expoziție tematică de artă.

Seara, de la ora 18:00, în Piaţa Victoriei se vor aprinde candelele nemuririi, iar noaptea va avea loc o slujbă de pomenire la Biserica Martirilor.

Programul evenimentelor

16 decembrie

11:30 Ședința festivă a Consiliului Local Timișoara dedicată comemorării eroilor martiri din Timișoara Sala Capitol (fără accesul publicului)

12.00 Deschiderea expoziției de artă ,,Remember 89: Momente, Oameni, Fapte – 31 de ani de la declanșarea Revoluției Române din Decembrie 1989 la Timișoara” Centrul Multifucțional Bastion

13.00 Lansarea cărții “1989 pe înțelesul tuturor”, autor Adrian Kali Centrul Multifucțional Bastion (fără accesul publicului)

18.00 Moment de reculegere și aprindere a “Candelelor Nemuririi” Piața Victoriei

23:45 Liturghie la Biserica Martirilor

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.