Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat, marți, că dacă autorizarea de punere pe piaţă va fi eliberată pe 23 decembrie, între Crăciun şi Anul Nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România.

„Dacă autorizarea de punere pe piaţă va fi eliberată pe 23 decembrie, între Crăciun şi Anul Nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România şi vom putea începe activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi. În momentul de faţă, au fost identificate centrele de vaccinare, sunt în curs de pregătire efectivă, între Crăciun şi Anul Nou probabil vom putea începe campania de vaccinare.

Din momentul livrării, vaccinul se poate administra la un interval de o zi – două, a adăugat preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.

„Din momentul în care va primi autorizarea vorbim de o tranşă iniţială de până în 10.000 de doze de vaccin, ceea ce înseamnă aproape 5.000 de persoane care pot fi vaccinate, dar aceasta este o tranşă simbolică care va fi distribuită în aceeaşi zi în toate cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze. Practic, pentru ianuarie ar trebui să primim circa 600.000 de doze, care ajung pentru 300.000 de persoane, ulterior această cantitate creşte de la o lună la alta”, declarat Valeriu Gheorghiţă, potrivit realitatea.net

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.