Paul al României, de negăsit după condamnare. Polițiștii au mers aseară la casa prințului pentru a pune în executare mandatul instanței dar au găsit-o acasă doar pe prințesa Lia. Alături de el, și Remus Truică a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul fermei Băneasa.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a oferit joi verdictul final în dosarul Fermei Băneasa. Astfel, conform unor surse Realitatea PLUS, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, în timp ce israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare. De asemenea, Prințul Paul a fost condamnat la trei ani și patru luni. Omul de afaceri Remus Truică a fost ridicat de poliţişti, joi, de la locuinţa sa din Snagov, pentru a fi încarcerat. Prințul Paul nu a fost găsit de polițiști acasă, așa că a fost dat în urmărire internațională.

„La data de 17 decembrie, poliţiştii Staţiunii Snagov au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 17.12.2020, de către Curtea de Apel Braşov, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, condamnat la 7 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

Paul Philippe al României, condamnat joi la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, va fi dat în urmărire internațională, în condițiile în care nu a fost găsit acasă de către polițiștii care au mers să îl ridice pentru a fi încarcerat, a anunțat Poliția Capitalei.
 
Polițiștii au mers la locuința lui Paul al României, din centrul Capitalei, pentru a-l duce la penitenciar, însă nu l-au găsit acasă. Prințesa Lia, care a ieșit din locuință pentru a-i însoți pe polițiști, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.
„Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale. Acesta va fi dat în urmărire internațională”, a transmis Poli\”ia Capitalei.

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Completul de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost format din magistrații Florentina Dragomir (președinte), Ioana Ilie și Ionuț Matei.

Conform surselor citate, prejudiciul înregistrat în dosar se ridică la peste 145 de milioane de euro, peste 135 de milioane de euro, reprezentând contravaloarea terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa, iar aproape 10 milioane de euro, pădurea Fundu Sacului din Snagov.

În plus, gruparea infracțională, despre care procurorii DNA Braşov susţin că ar fi condusă de miliardarul israelian Benjamin Steinmetz – ar fi pus mâna ilegal, împreună cu Remus Truică şi Prințul Paul al României, pe 28 de hectare de teren ale fostei Ferme Regale de la Băneasa şi pe 47 de hectare de pădure la Snagov.

Un comunicat anterior al Direcției Națioanle anticorupție preciza următoarele:

„Începând cu luna noiembrie 2006, inculpaţii Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă (avocat la Ţuca Zbârcea şi asociaţii . n.r.), Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici. Inculpaţii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei, Moshe Agavi şi Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracţional: primii trei în anul 2007, ultimul în anul 2011”.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.