Cursurile vor fi reluate faţă în faţă începând de luni în unităţile de învăţământ din Capitală, cu excepţia a cinci şcoli, a anunţat, vineri, prefectul Traian Berbeceanu. Este vorba de liceele Tonitza şi Traian Vuia, Şcoala Gimnazială nr. 124 şi grădiniţele nr. 35 şi 185, a precizat inspectorul școlar general din București, Ionel Pușcaș, potrivit eduperdu.ro

„Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti – preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale. (…) Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online, situaţie generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor”, a spus Berbeceanu după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pe tema redeschiderii unităţilor de învăţământ.

Inspectorul Școlar General a precizat că din 660 de unităţi de la nivelul Municipiului Bucureşti, 655 vor începe activităţile în scenariul 2, iar cinci în scenariul 3 (online).

„Astăzi, pe baza adresei comunicate de către DSP şi a indicelui de 1,9, de asemenea, pe baza acordului comun dat tot astăzi de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, Consiliile de Administraţie de la nivelul unităţilor şcolare din Municipiul Bucureşti s-au întrunit şi au hotărât scenariile de începere a activităţilor în semestrul II. Pe baza acestor hotărâri, din 660 de unităţi de la nivelul Municipiului Bucureşti, 655 vor începe activităţile în scenariul 2, iar cinci în scenariul 3, respectiv cu activităţi exclusiv online. Acestea sunt: din sectorul 1 – Liceul Tonitza, în sectorul 4 – Liceul tehnic Traian Vuia, în sectorul 5 – grădiniţa 35, grădiniţa 185, şcoala gimnazială 124”, a menţionat Puşcaş. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.