Prima zi de școală i-a prins nepregătiți pe oficiali. Forma finală a formularului care trebuie completat de părinți pentru a-și da consimțământul privind testarea antigen COVID a copilului a fost postată abia aseară. În direct la Realitatea Plus, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a criticat graba ministerului Sănătății de a emite un document care a stârnit polemici, pentru ca apoi să fie nevoie de corecții. 

Sâmbătă, premierul Florin Cîţu a declarat că părinţii nu trebuie să se prezinte la şcoală cu un formular completat prin care să-şi dea acordul pentru testarea COVID a copiilor şi că se va face acest lucru doar în cazul acelor copii care prezintă simptome.

Tot sâmbătă, la Realitatea Plus, ministrul Educaţiei a anunțat că formularul de consimţământ va fi schimbat şi a calificat publicarea documentului pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost o grabă care „nu face bine într-o situaţie deja tensionată”.

DESCARCA VARIANTA FINALA A FORMULARULUI 

2,4 milioane de copii se întorc, azi, în bănci. Sunt 2.181 de școli în scenariul verde, adică cei mai mulți vor merge fizic la ore. 903 sunt, însă, în scenariul galben, inclusiv Capitala, doar copiii de grădiniță, clasele primare și anii terminali participă fizic, iar restul vor face cursuri online.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.