Percheziții de amploare în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar privind contrabandă cu țigarete. Oamenii legii au pus în aplicare 17 mandate de percheziție, iar pentru 8 suspecți există mandate de aducere.

„Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București, sub coordonarea procurorilor din cadrul  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, pune în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete. Totodată sunt puse în aplicare 8 mandate de aducere”, potrivit unui comunicat oficial.

„Audierile se vor desfășura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Capitalei. (…)În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate sute de baxuri de  tigarete, ce urmează a fi inventariate și predate Autorității Naționale a Vămilor. 
Acțiunea beneficiază de sprijinul Jandarmeriei și de suportul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că perchezița este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.