„Noi suntem hotărâți să continuăm toate demersurile de invalidare a mandatului lui Francisc Tobă pentru că avem toate motivele legale să o facem și, lucruri pe care le-am comunicat Comisiei de validări din Camera Deputaților. Acum, sigur că și acolo se dă un vot politic și vom vedea dacă printr-un vot politic domnul Francis Tobă va intra în Parlament, sau nu va intra în Parlament. Sperăm ca partidele care dețin majoritatea să ne ajute ca să nu permită accesul cuiva cu un dosar atât de problematic, care va suscita iară tot felul de discuții. În orice caz, domnul Tobă nu mai face parte din grupul nostru, nu este susținut politic de A.U.R.. Dacă ar intra, ar fi parlamentar independent”, a declarat copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor la „Legile Puterii”.

Declarațiile vin în contextul în care formațiunea a depus la începutul lunii o cerere de invalidare a mandatului de deputat al lui Francisc Tobă, după ce presa a dezvăluit că în timpul Revoluției din 1989, acesta, împreună cu alți militari înarmați, ar fi ridicat de la Spitalul Județean Sibiu mai mulți răniți, pe care i-ar fi dus într-o sală de sport unde aceștia ar fi fost bătuți de militari. Francis Tobă a fost ales deputat de Brașov din partea Alianței pentru Unirea Românilor.

Într-un comunicat de presă, partidul precizează că „pentru viitoarele scrutine electorale, va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile A.U.R. și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului”.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.