Trei elevi și un profesor, toți de la școli din sectorul 4 al Capitalei, au fost testați pozitiv COVID, potrivit Realitatea Plus. Conducerile unităților de învățământ au decis revenirea la sistemul de predare online timp de două săptămâni, așa cum prevăd reglemetările în vigoare. Anunțul a venit chiar din partea primăriei de sector.

”La nicio săptămână de la redeschiderea școlilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din următoarele unități de învățământ:

Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a

Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I

Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a

În unitățile de învățământ mai sus menționate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății”, a transmis primăria de sector:

”La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”.

De asemenea, un profesor de la școala nr. 129 a fost și el testat pozitiv.

În urma anchetei epidemiologice se va stabili care sunt contacții direcți ai cadrului didactic și conducerea va decide dacă se impune suspendarea activităților.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.