Nelu Tătaru a declarat, marți, la emisiunea „Legile Puterii”, că, oricât de mare ar fi bugetul pentru sănătate, banii tot ar fi insuficienți. 

Fostul ministru a adăugat că problemele pleacă de la managerii spitalelor, iar sănătatea se transformă într-un sac fără fund dacă nu se vor face schimbări majore. 

„Avem o lege a reformei în sănătate, aici imi permit sa pun ghilimelele care de peste aproape 15 ani are peste 2.000 de amendamente. Fiecare a făcut un amendament într-o perioadă în care îi convenea. Avem o lege mamut care nu mai corespunde astăzi”, a spus Nelu Tătaru, la Realitatea PLUS.

În acest moment, din punctul meu de vedere, oricât am introduce în sistemul sanitar nu ar ajunge, este un sac fără fund, dacă nu intervenim la management, daca nu intervenim în folosirea acestor bani, va fi o gaura neagră în sistemul medical românesc. Să lăsăm deoparte politicul în sănătate și în educație, spuneam că această pandemie a mers destul de bine până când politicul a intervenit”, a mai spus Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.