„Din păcate, incompetenții sunt și vor rămâne în sistem pentru ei au legi de partea lor. (…) Și îi dau temă public, dacă se poate, ministrului Lucian Bode: Faceți, oameni buni, un proiect de lege. Treceți-l prin Parlament, că aveți toate pârghiile, nu mai e vreo altă majoritate pe care o invocați, mâine, în așa fel încât să nu mai ajungi să aduci un incompetent dintr-un județ în altul numai pentru că nu îți permite legea să dai cu el de pământ și să îl dai afară cu litera I, cum era pe vremuri”, a declarat jurnalistul de investigații Dan Bucura, la „Legile Puterii”. 

„Când ne-a spus în direct la Realitatea fratele victimei, am rămas șocați toți în studio. Nu ne venea să credem. L-am întrebat de trei ori: Cum, domnule, împușcat? Zice: Vă dau cuvântul meu. Fratele meu a fost împușcat. Au apărut a doua zi imaginile pe care le-a văzut toată lumea și am rămas toți siderați”, a punctat Bucura după ce Poliția Română a venit cu primele concluzii ale raportului privind cazul dublei crime de la Onești.

Raportul scoate la iveală mai multe deficiențe ale intervenției poliției. Printre problemele prezentate joi de șefii Poliției Române se numără faptul că negociatorul nu știa că atacatorul a sunat la 112 și a formulat niște revendicări și astfel nu a putut acționa corespunzător. Nu au fost respectate procedurile legale, datele care au ajuns la IGPR nu au fost transmise complet și rapid, polițiștii din Bacău au avut posibilitatea intervenției în forță și au irosit-o. Printre detaliile șocante se numără și faptul că polițiștii aveau cheia apartamentului, dar nici nu au încercat să o folosească și faptul că nu au transmis către superiorii de la București că atacatorul are mai multe antecedente penale, printre care și fapte cu violență. În total 14 polițiști, 8 ofițeri și 6 agenți, s-a constatat că au avut deficiențe în modul de intervenție.

Reamintim că în data de 1 martie, Gheorghe Moroșan a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Onești pe care îl pierduse acum 12 ani. În cele din urmă, după ce 5 ore echipaje întregi de poliție au fost prezente la fața locului,  acesta i-a înjunghiat pe ambii bărbați. Unul dintre ei a murit pe loc, iar al doilea, la spitalul din localitate.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.