Creșterea alarmantă a infectărilor cu COVID-19 în Capitală este confirmată și de numărul tot mai mare al apelurile la servicul SMURD București-Ilfov, care a ajuns chiar să nu mai facă față solicitărilor venite din partea pacienților Covid care au simptome grave. Prin urmare, reprezentanții serviciului au cerut ajutorul colegilor din țară. Echipaje din 10 județe sunt așteptate să ajungă, astăzi, la București, cu tot cu mașini, pentru ca de joi să ajute pompierii din regiunea București-Ilfov, inclusiv la transportarea medicilor de la DSP la persoanele care trebuie testate pentru coronavirus.

 

De aproape 10 zile, atât ambulanțele care aparțin de Servicul de Ambulanță, cât și SMURD-ul din Capitală și Ilfov primesc mii de solicitări zilnic, relatează realitatea.net 

În Regiunea București-Ilfov, numărul solicitărilor la Ambulanță, pentru consultații, testări și simptome grave de COVID-19 aproape s-a dublat în ultimele 10 zile, ajungând la peste 2.300.

Și la SMURD, care intervine în cazurile grave de coronavirus, paramedicii sunt solicitați mult mai des decât luna trecută, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

„În momentul actual sunt 5 echipaje din 5 inspectorate județene care acționează în sprijinul resurselor din București și, în cursul zilei de astăzi, vor sosi încă 10 echipaje. Misiunea principală a acestora va fi de a transporta echipele de medici pentru testarea pacienților la domiciliu, dar și pentru preluarea pacienților și transportarea acestora către unitățile spitalicești. (…) Acum, cu 15 resurse venite din inspectoratele județene învecinate, suntem la un nivel foarte ridicat. În ultimele zile se observă o creștere a numărului de cazuri, care se reflectă și în numărul de decontaminări pe care le efectuăm în fiecare zi. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri au fost 100 de decontaminări. (…) Nivelul maxim înregistrat până în prezent, pe durata pandemiei, a fost de 150 de decontaminări pe zi. Trendul este cu siguranță unul crescător”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

La raportarea de astăzi, Capitala a depășit 1.000 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în 24 de ore, în vreme ce Ilfovul a sărit de 400 de cazuri. Cât privește rata de infectare, Bucureștiul are un indice de 4,49, aflându-se în scenariul roșu. La fel stau lucrurile și în cazul județuluyi Ilfov – 5,35. Localitățile din vecinătatea Capitalei au intrat deja în carantină. Comuna Chiajna împreună cu satele Dudu și Roșu, au intrat, începând de ieri, în carantină pentru 14 zile. La fel și comuna Cornetu. În urmă cu doar câteva zile și în orașul Bragadiru s-a impus carantină după ce incidența a ajuns la 6,46 cazuri la mia de locuitori

Într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, medicul Emilian Imbri a vorbit despre posibilitatea ca Bucureștiul să fie carantinat, dar și despre situația epidemiologică de la nivelul întregii țări. El e de părere că măsuri noi se vor mai impune însă important e ca ele să se și respecte. „Va fi un tsunami al infectărilor”, spune fostul manager al Institutului de Boli Infecțioase Victor Babeș. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.