Au fost percheziții de amploare la un grup infracțional specializat în fraude informatice. Printre cei implicați se numără și un cunoscut patron de cluburi din Capitală, actuala, dar și fosta iubită. Toți sunt bănuiți că ar fi postat pe diferite site-uri anunțuri și licitații pentru bunuri de valoare, care, de fapt, nu existau. Prejudiciul estimat ajunge la 3 milioane de dolari. Banii care ajungeau în țară erau convertiți în criptomonede, relatează Realitatea PLUS.

Directorul Bitcoin din România susține că nu a știut de faptele grupului infracțional. Toți cei vizați sunt acuzați de fraudă informatică, fals informatic, înșelăciune şi spălare de bani. Victimele sunt din Statele Unite, Marea Britanie și India.

„Am primit o invitație la DIICOT să ofer niște declarașii în această speață. Bitcoin România are peste 200.000 de clienți. Am observat că există există un interes în mod special pentru unii dintre clienții care sunt parte din acest dosar. Nu știm exact care erau activitățile lor ilicite. Dacă aveau aceste activități ilicite mi se pare normal să plătească pentru ele. Noi am identificat de-a lungul timpului foarte multe metode de identificare a clientelei. Suntem chiar mai stricți decât anumite instituții financiar-bancare (…). Partea de criptomonede este bine securizată, poate fi orice tranzacție de criptomonedă verificată”, a afirmat directorul Bitcoin România, pentru Realitatea PLUS. 

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.