Școlile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie, a afirmat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la o dezbatere online dedicată educației digitale. O altă modificare substanțială, în contextul previzibl al înăspririi restrcțiilor, este mutarea Examenului de Evaluare Națională până după Bacalaureat.

“Nu vor fi perturbate simulările, care se încheie pe data de 31 martie, deci școlile vor rămâne deschise cel puțin până la data de 1 aprilie. De asemenea pot să vă spun că examenul bacalaureat va rămâne pe aceleași date care au fost deja stabilite, comunicate și sunt cunoscute. Evaluarea națională se va muta după examenul de bacalaureat”, a spus Cîmpeanu, de dezbaterea organizată de Edupedu.ro.

Tot marți, ministrul Educației a discutat cu omologul său de la Sănătate, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului care stabilește scenariile pentru școli, astfel încât preșcolarii și elevii din clasele să meargă la școală până când localitatea intră în carantină, chiar dacă s-a depășit incidența de 6/mie.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.