Victor Ponta a fost citat marți în dosarul ”Belina”. Fostul premier trebuie să dea declarații în calitate de martor la Tribunalul București, după ce la ultima ședință de judecată a lipsit. Dosarul vizează trecerea ilegală a insulei Belina și a unei părți din Brațul Pavel în proprietatea judeţului Teleorman. Terenurile au fost închiriate apoi firmei Tel Drum, în spatele căreia se afla Liviu Dragnea, relatează Realitatea Plus.

La ultimul termen, din februarie, Ponta a lipsit pe motiv că nu se află în țară. 

Atunci, a fost audiat senatorul PSD Robert Cazanciuc, care conducea ministerul Justiției în 2013, când a fost adoptată hotărârea de guvern prin care părți din insula Belina și din Brațul Pavel au trecut în proprietatea județului Teleorman și administrarea Consiliului Județean. Robert Cazanciuc a fost chemat să explice modul în care actul inițiat de Sevil Shhaideh, la vremea aceea secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, a primit aviz favorabil cu observații din partea Ministerului Justiției.
”Ministerul avizează o mie de acte normative pe an, e imposibil să ții minte în detaliu, mai ales când sunt observații pe avize, dar ceea ce a avut de spus ministerul a spus în avizul acordat”, a declarat atunci Cazanciuc, după audieri.

Procurorii au susținut în rechizitoriu că insula Belina și Brațul Pavel erau în proprietatea statului și nu puteau fi transferate către Consiliul Județean decât prin lege. La doar câteva zile de la adoptarea hotărârii de guvern, cele două proprietăți au ajuns să fie închiriate de firma Teldrum. 

În iunie 2018, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh, o apropiată a lui Liviu Dragnea, acuzată de abuz în serviciu comis în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.