Autoritățile iau în calcul mai multe scenarii privind înăsprirea restricțiilor ce ar urma să fie impuse la nivelul Bucureștiului, pentru limitarea răspândirii Coronavirus. Printre măsurile aflate pe masa Comitetului Național pentru Situații de Urgență se află restricționarea circulației de la ora 18:00 sau 21:00, în timpul săptămânii, precum și închiderea magazinelor la ora 16:00, în weekend. Autoritățile nu au anunțat, încă, data ședinței în care să va lua decizia finală și este posibil ca aceasta să aibă loc joi, potrivit Realitatea Plus. 

O altă discuție este legată de modul în care vor continua cursurile școlare până la vacanța de Paște care începe pe 2 aprilie.

LISTA RESTRICȚIILOR PROPUSE DE DSP PENTRU CAPITALĂ

– închiderea școlilor;
– închiderea afterschool-urilor;
– închiderea mall-urilor la 18:00 (sau 21:00 – potrivit unor surse Realitatea Plus -N.R.) în cursul săptămânii și la ora 16:00 în weekenduri;
– închiderea locurilor de joacă;
– interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori;
– evenimente private ( înmormântări, cununii, botezuri) cu un număr maxim de 16 persoane;
– interzicerea desfășurării de activități în cluburi, baruri, discoteci.

Scenariile propuse de specialiștii în sănătate publică sunt deocamdată în fază de analiză și este posibil ca decizia finală să nu țină cont de toate  propuneri, să le modifice sau să adauge altele suplimentare.

Propunerile sunt discutate mai întâi de experții din Departamentul Tehnic al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar o ședință decisivă va avea loc, cel mai probabil, joi – 25 martie, potrivit surselor citate.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.