Situație critică în secțiile ATI Covid din țară, din cauza numărului tot mai mare de bolnavi în stare gravă care au nevoie de paturi cu oxigen. La Iași, Suceva sau Craiova, mai mulți pacienți cu forme severe așteaptă eliberarea unui pat la ATI. La Timișoara, creșterea continuă a cazurilor, în ciuda carantinei, pune presiune pe secții. 

La secția ATI din Iași, de exemplu, este o situaţie cu care medicii și personalul nu s-au mai confruntat de la debutul pandemiei, ce aminteşte mai degrabă de dramele cumplite din nordul Italiei, de acum un an, potrivit realitatea.net.

Pacienţi COVID-19 în stare critică sunt trataţi în urgenţă la UPU a Spitalului „Sfântul Spiridon”, loc neadecvat pentru ei, deoarece nu mai există niciun loc liber în secţiile ATI destinate celor pozitivi.

Cu pacienţi în aşteptare zilnic şi secţia de Terapie Intensivă Covid plină de câteva săptămâni, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova nu mai face faţă internărilor persoanelor infectate cu Sars-Cov2 care au nevoie de ATI.

Și în județul Gorj este o situație critică. În niciuna dintre cele 27 unități COVID nu mai sunt locuri, iar pacienții în stare gravă sunt transferați în alte județe, unde mai sunt găsite paturi disponibile. 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.