„În această perioada pandemică trebuie să se pronunțe specialiștii. Poate cei de la Sectorul 5 au așa ceva, la noi (în primărie -n.r.) nu sunt însă. Așteptăm măsurile pe care le va lua Guvernul”, a declarat, astăzi, la Realitatea PLUS, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. Edilul a precizat că limitarea programului magazinelor și supermarketurilor, măsură care ar urma să fie pusă în practică, începând de astăzi, în sectorul condus de Cristian Piedone, ar putea face „mai mult rău decât bine”, și asta deoarece ar putea duce la aglomerări. 

„Nu aș fi atât de drastic. Nu sunt convins că ar fi oportună o astfel de măsură: limitare programului magazinelor și supermarketurilor ar duce la aglomerarere. Mi-e că facem mai mult rău decât bine”, a afirmat edilul, întrebat fiind cum comentează măsurile luate de primarul Sectorului 5.

Potrivit lui Radu Mihaiu, primăria Sectorului 2 are în vedere câteva măsuri pentru a preveni răpândirea infecției cu COVID-19, printre acestea aflându-se ridicarea pereților mobili ai pieței Obor „pentru o mai bună circulație a aerului”, precum și patrularea Poliției Locale în interiorul mall-urilor pentru a evita aglomerările de persoane.

Edilul susține, însă, că fără ajutorul și implicarea oamenilor, măsurile nu vor produce rezultatele scontate.

„Vreau să cer ajutorul și colaborarea ceățenilor: Oameni buni, spitalele sunt pline, secțiile ATI sunt pline. Trebuie să luăm presiunea de pe spitale. Vine o perioada mai călduroasă, de mâine se încălzește, haideți să respectăm distanțarea și să ne vaccinăm, să purtăm masca de protecție pentru a ne putea continua viața. Mi se pare dificil pentru economie și pentru unele industrii să intrăm iarăși în lockdown”, a declarat Radu Mihaiu.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.