Aproape 1000 de protestatari s-au adunat în această seară și au protestat pe Calea Călărașilor, mărșăluind între Piața Independenței și Bariera Călărașilor. 

Protestul a început pe platoul din Piața Independenței unde, începând cu ora 16.00, au început să se strângă tot mai mulți tineri nemulțumiți. Aceștia au plecat ulterior în marș spre Bariera Călărașilor, scandând lozinci precum ”Libertate!”, ”Demisia!” sau ”Brăila, trezește-te!”. În jurul orei 18 au ajuns pe Platoul din Piața Independenței și 5 parlamentari AUR, deputații de Galați Sorin Muncaciu și Lilian Scripnic, senatorul de Covasna Ionuț Neagu și senatorul de Brăila Andrei Hangan. Aceștia au venit la Brăila după ce au participat, la Chișinău, la sărbătorirea a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România, precum și la lansarea partidului AUR Moldova. parlamentarii AUR au avut o întrevedere cu prefectul Brăilei, Nicușor Ciocan, solicitând explicații despre incidentul din seara de sâmbătă, când Jandarmeria ar fi luat cu duba mai mulți protestatari. ”Așteptăm o anchetă referitoare la acel incident!”, a spus deputatul Ciubuc, după ce a ieșit de la întâlnirea cu prefectul. 

În ceea ce privește protestul din această seară, după ora 19 numărul protestatarilor s-a mărit, majoritatea fiind tot tinerii.

Referitor la afirmațiile din spaţiul public privind incidente de ordine publică la protestul organizat în această seară la Brăila, Jandarmeria Brăila face precizarea că, până la această oră, nu au fost înregistrate niciun fel de incidente.

Mai mulţi protestatari au încercat să blocheze circulaţia rutieră, prin traversarea repetată a carosabilului, pe o trecere de pietoni de pe Calea Călărașilor, în zona Primăriei Municipiului Brăila. Jandarmii, împreună cu poliţiştii rutieri, au intervenit şi au organizat traversarea la intervale de timp astfel încât să se poată desfăşura fluent circulaţia rutieră

De asemenea, jandarmii infirmă informaţiile privind folosirea gazelor lacrimogene sau a oricăror mijloace de intervenţie.

În această seară, politiștii brăileni desfășoară acivități pe raza municipiului Brăila și monitorizează traficul rutier in contextul manifestărilor ce au loc, pe fondul restricțiilor instituite de către autorități.

Polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale, atât în ce priveste ordinea și liniștea publică, circulația pe drumurile publice,  dar și cele privind limitarea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.