Povestea impresionantă a bărbatului bolnav de COVID-19 care respiră cu masca de oxigen și care privea protestatarii anti-mască de pe stradă de la geamul salonului de spital din Brașov în care era internat.

Imaginile șocante cu bărbatul bolnav de COVID-19 surprins cu masca de oxigen la geamul spitalului unde era internat în timp ce privea protestatarii anti-mască din stradă au devenit virale la începutul acestei săptămâni, luni seara, pe rețelele de socializare. 

Scena a avut loc cu doar o zi înainte de externarea acestuia de la Spitalul CFR Brașov, unitate medicală suport COVID.

Îl așteaptă încă o lună grea, pentru că mai are de luat tratamentul dat de medici după ieșirea din spital, după cum mărturisește Mircea Florescu, în răspunsurile date celor care i-au scris pe Facebook. În același timp, recunoaște că patul de spital pe care îl eliberează va fi ocupat rapid de un alt pacient bolnav de COVID-19 care așteaptă să fie ajutat de medici.

Bărbatul relatează că a trecut prin clipe de cumpănă și că a avut o săptămână teribilă cu febră foarte mare în fiecare zi, cu temperaturi de 39, 8 și 39,9 grade Celsius care nu scădeau decât cu Algocalmin, zile în care nici apă nu a putut să bea.  

Întrebat de un internaut „cum e să fii dincolo de gard, uitându-te la oamenii ăștia care strigă fără să țină seama de dumneata și restul pacienților?”, Mircea Florescu răspunde cu amărăciune: „Simți un suflet gol pe dinăuntru și nu poți închide un ochi știind câți oameni sunt suferinzi în spital, și alții…”.

„Ne desparte doar un gard…
Ei pe stradă cerând drepturi, dar neținând cont de obligații. Dincoace de gard lume care a încercat să se protejeze cum a putut mai bine. Faptul că nu ne-a iesit e dovada ca ne aflăm în spital, unii cu tuburi de oxigen pentru a respira mai bine, alții la terapie”, a scris Mircea Florescu, cu masca de oxigen pe față, privind aproape de miezul nopții, de la geamul salonului în care era internat, la mulțimea supărată de pe stradă care striga lozinci anti-mască și anti-restricții.
 
Bărbatul a avut numai cuvinte de laudă pentru cadrele medicale care au avut grijă de el.
 
„Mii de mulțumiri femeilor de serviciu, infirmiere, asistente medicale și doctori care purtând combinezoane de protecție, măști și toate cele s-au ocupat de tratarea pacienților în Spitalul CFR. Cu respect mă inclin!”, a mai scris Mircea Florescu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.