Au continuat protestele în Capitală și miercuri seara, a patra zi în care cei nemulțumiți de restricțiile anti-epidemice impuse de autorități ies în stradă. A fost un protest pașnic, pentru prima oară în ultimele zile. Oamenii au început marșul în Capitală, plecând din Piața Universității spre Guvern în jurul orei 21.00 și au ajuns în fața Guvernului exact când nu mai era permisă circulația. Alți protestatari îi așteptau în Piața Victoriei. 

IMAGINI LIVE pe Realitatea.net

Cei mai mulți nu au purtat mască sau o țineau sub bărbie și nu au păstrat distanța socială. În seara de miercuri pe străzile bucureștene a mărșăluit un singur grup de oameni, față de celelalte trei zile, în care au existat mai multe grupuri conduse de lideri politici și în care s-au infiltrat și ultrași care au provocat incidente violente.

Jandarmii au anunțat miercuri că sunt în dispozitiv și le  recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și să se delimiteze de grupurile care au un comportament ostil.

În plus, și premierul Florin Cîțu le-a cerut forțelor de ordine să legitimeze pe oricine este pe stradă după ora 22.00, când intră în vigoare restricțiile de circulație. În serile anterioare, după ora 22.00, au fost violențe în timpul manifestațiilor, luni seară, aproape 200 de persoane fiind încătușate și audiate. De asemenea, marți seară, mai mulți protestatari au hărțuit pe lângă forțele de ordine și jurnaliști care relatau evenimentele.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.