Noi date încurajatoare vin de la reprezentanții Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, care susțin că persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze ale vaccinurilor anti-COVID Pfizer și Moderna „nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice, ci și în datele din lumea reală”.

Potrivit lui Rochelle Walensky, directorul CDC, rezultatele au fost relevate de un studiu al instituției la care au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi, care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19, testele fiind făcute în perioada  decembrie 2020-martie 2021.

În timul sutudiului au fost depistate doar trei cazuri de infecții cu COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze în timp ce 161 dintre participanții care nu au fost vaccinați s-au infectat.

Cu alte cuvinte, inocularea cu cele două doze ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech și Moderna (vaccinul AstraZeneca nu a fost autorizat încă în SUA – n.r.) au eliminat complet infecțiile detectabile – indiferent dacă au fost simptomatice sau nu – după două săptămâni.

Pe baza acestor rezultate, CDC a concluzionat că vaccinurile Pfizer și Moderna reduc cu până la 90% contagierile cu COVID-19, chiar și cele asimptomatice. Asta înseamnă că persoanele vaccinate la rapel îi vor proteja foarte bine pe cei din jurul lor de la a contracta coronavirusul.

Este însă nevoie de mai multe date pentru a stabili acest lucru cu certitudine, motiv pentru care cercetătorii americani recrutează în prezent mii de studenți din SUA pentru a afla mai multe despre șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate, relatează realitatea.net

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.