A fost aglomerație în magazine și piețe din cauza reducerii programului în zileled e vineri, sâmbătă și duminică. Oamenii sunt nemulțumiți și spun că închiderea magazinelor la 18:00 nu duce la reducerea infectărilor. Și prefectul Capitalei recunoaște că a crescut aglomerația și spune că va căuta măsuri cu reprezentanții magazinelor. 

În primul weekend cu restricții mai dure, oamenii s-au îngrămădit în piețe și magazine. Sute de clienți s-au înghesuit să își facă aprovizionarea din Piața Obor din București înainte de ora 18:00. Măsurile luate de autorități nu au fost respectate întrutotul.

Autoritățile au venit și i-au atenționat pe oameni că ar trebui să stea între marcajele făcute pe asfalt pentru a se păstra distanțarea socială, însă dupa aproximativ 20 de minute s-a creat din nou îmbulzeală, imediat după ce oamenii legii au părăsit piața.

Oamenii sunt revoltați și spun că aceste măsuri practic îi aduc în număr mult mai mare la cumpărături.

„Am venit de la Pitești să mănânc un mic la București. E posibil așa ceva! Coadă mare, distanța nu e normală… Vedeți, suntem înghesuiți … Cu epidemia asta se face îmbulzeală prea mare și se răspândește microbul. Trebuia să lase până la orele 21:00. Sunt oameni care munces de dimineață și ies la 18:00. Ăștia unde își fac cumpărăturile, în benzinării?”, a declarat un cumpător.

„Foarte aglomerat. Foarte… în cursul săptămânii vreo 20-30 de persoane, dar ca astăzi n-am văzut așa ceva”, spune un altul. 

„Am venit acum jumătate de oră, dar cred că a fost dimineață foarte aglomerat. De obicei e aglomerat la Obor”, povestește un client fidel al Pieții Obor. 

Prefectul Capitalei recunoaște că a crescut aglomerația în magazine după reducerea programului. Alin Stoica se va întâlni săptămâna viitoare cu patronii pentru a decide noi măsuri pentru reducerea riscului de infectare.

„Urmează să avem o discuție atât retailerii mari, cât și cu magazinele mici să vedem dacă există o diferență de comportament. În magazinele mici, spre deosebire de magazinele mari, unde funcționează mai mulți agenți comerciali, nu există o regulă de suprafață per client. Și atunci este destul de dificil să impui o anumită măsură, magazinelor mici să le spui cum să se comporte ca să eviți aglomerarea și atunci fiecare are un comportament diferit”, a ar[tat prefectul Capitalei.

Autoritățile vor face analize cu privire la comportamentul clienților, iar în funcție de rezultate, ar putea exista modificări.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.