Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal în stațiile de metrou a început miercuri dimineaţa, în staţia Ştefan cel Mare. Operațiunea a debutat la câteva zile după expirarea termenului limită pentru eliberarea spaţiilor respective, deținute în proporție de 80% și închiriate de sindicatul condus de Ion Rădoi. 

„Primul chioșc ilegal de la metrou a fost dat jos la stația Ștefan cel Mare. Revin cu detalii mai târziu”, a scris pe rețelele de socializare edilul sectorul 2, Radu Mihaiu.

În data de 25 martie, conducerea Metrorex a pus în vedere firmei care deține spațiile comerciale să le elibereze până pe 2 aprilie, pe motiv că ar pune în pericol siguranţa transportului subteran și ar afecta direct exigenţele de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, Sindicatul Liber Metrou, proprietarul a 80% din spațiile comerciale, a precizat că toate magazinele ar fi fost construite conform legislaţiei, cu aprobarea Metrorex.

La o zi după anunțul privind demolarea magazinelor, reprezentanţi ai sindicatului condus de Ion Rădoi au blocat timp ce aproape o zi circulația trenurilor.

Greva de la METROU, pagube de 3 milioane de lei 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.