Analistul politic Gelu Vișan susține că spitalele ar trebui să urmeze exemplul Spitalului de Urgențe Floreasca, atunci când e vorba despre gestionarea cazurilor COVID, dar și a cazurilor celorlalți bolnavi.  

„Să luăm exemplul Floreasca. Ei au luat așa: s-a umplut ATI-ul, s-au dus cu 20 de paturi, mult, în UPU. Și oamenii operează în continuare, tratează în continuare, se internează în continuare, nu refuză nicio urgență. Floreasca, de când a început (n.r. pandemia de ) COVID nu a refuzat nicio urgență, niciuna. Spitalele trebuie ajutate, militare, spitalele orășenești, spitalele mici. Peste tot se pot face circuite COVID. Peste tot se poate face în așa fel încât să mărești și numărul de paturi la ATI. Poți să aduci acum paturi la ATI, că sunt pe toată piața. Astea sunt problemele ministrului Sănătății”, a declarat analistul politic la emisiunea „Legile Puterii”. 

Declarațiile vin în contextul în care bolnavii cu afecțiuni cronice se plâng că nu pot primi tratament mai ales după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat că operațiile care nu sunt urgente vor trebui amânate, iar tot efortul medicilor va trebui acordat pacienților COVID.  O femeie bolnavă de cancer din Constanța, care a suferit și o operație pe cord deschis a recurs chiar la un gest fără precedent și i-a cerut ministrului Sănătății să aprobe Legea eutanasierii pentru că vrea să fie eutanasiată.  

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.